Tottenham spelar utan tecken på trötthet att utträda Manchester United

I öppningen 20 minuter hade United övervärdet när det gäller territorium och besittning. Deras mittfält sköt framåt och förhindrade Spurs från att bygga lek gradvis, med center-forward Marcus Rashford startar pressen, säkerhetskopierad av Jesse Lingard, medan Morgan Schneiderlin pressade högt upp på banan för att stänga Mousa Dembélé eller Eric Dier. I ett djupare läge markerade Michael Carrick Tottenhams attackerade mittfältare Dele Alli, även när ungen försökte springa bortom den ensamstående center-forward Harry Kane. Spurs kämpade för att arbeta bollen genom mittfältet. Hemmalaget tog gradvis kontrollen genom att överträffa United på flankerna.Spurs högerback Kyle Walker blev pinnad tillbaka av Anthony Martial under öppningen 20 minuter, men när tempot sjönk sprang han regelbundet framåt, nästan drabbade en foul från United vänsterback Marcos Rojo i strafflådan.Facebook Twitter Pinterest Mauricio Pochettino säger att hans Tottenham-sida, som slog Manchester United 3-0, är ​​redo om Leicester City gör några misstag under säsongens sista veckor. På den andra fliken drev Christian Eriksen in på dra United-vänsterbacken Timothy Fosu-Mensah i smala positioner, och medan Fosu-Mensah utförde extremt imponerande och täckt för hans mittbackar effektivt lämnade det ett gapande hål i den ryggradszon. Érik Lamela, som kortvarigt bytte flankar, utnyttjade detta utrymme och borde ha lagt Spurs 1-0 framåt med en enkel chans.

Det verkliga hotet var emellertid den obevekliga överlappningen av vänsterbacken Danny Rose och Louis van Gaal försummade överraskande att neka honom.

Holländaren fortsatte med Juan Mata på högra flanken trots hans uppenbara oförmåga att hålla takt med Rose.Det var verkligen ett jobb för den yngre, energiska, taktiskt disciplinerade Lingard, som var en central roll.

Det var inte Van Gaals enda nyfiken beslut: i halvtid tog han bort Rashford och introducerade Ashley Young som en rak byte – snarare än att använda Young i sin naturliga roll ut bred, med Martial flyttar på förhand. Därför tycktes ingen av Uniteds främre fyra spela i rätt position för majoriteten av andra hälften.

Spelet byter emellertid efter 68 minuter när Fosu-Mensah limped off och ersattes av Matteo Darmian. Italienaren har kämpat i sin debut i Premier League-kampanjen och inom 10 minuter efter introduktionen var United 3-0 bakom.Alla tre målen härstammar från hans flank, däribland en från en frispark som han hade erkänt för ett utslag på Kane. Facebook Twitter Pinterest När han ifrågasattes över sitt jobb som chef för ett engelskt lag, säger Louis van Gaal att han valde Manchester United över Tottenham – som slog sin sida 3-0 – för att de är “större” klubben.

Spurs “composure i den sista tredje var exceptionell. Eriksens uppmätta curlingpass bakom Förenta försvaret för Allis öppnare var enormt imponerande, liksom Rose: s exakta, låga boll för Lamela.Spurs beslutsfattande var konsekvent imponerande, delvis för att de än en gång visade absolut inget tecken på trötthet.

Vid 3-0 blev Walker fångad offside i oppositionen på sex gårdar när han försökte konvertera ännu ett vänsterkors, en perfekt demonstration av Spurs energinivåer. Det är problemet med att försöka pressa ut Spurs – vilket orsakar problem i öppningsfasen är en sak men att uppnå den prestanda i 90 minuter verkar nästan omöjligt.