Son Heung-min säkrar Tottenham Hotspur vital win i Moskva

Det finns en udda designfunktion på CSKA Moskvas nya stadion. I en av hörnen finns en skyskrapa i form av Uefa Cup, trofén CSKA vann 2005 när de blev den första ryska klubben för att hävda en stor europeisk ära. Tornet kastar en metaforisk skugga. Förlora här, och Tottenham Hotspur visste att de kunde sluta spela i den moderna versionen av turneringen – Europa League.

Trycket var på efter deras 2-1 hem nederlag till Monaco i öppningsrundan Champions League-matcher och Mauricio Pochettino, chefen, hade kommit till Ryssland utan fem nyckelaktörer på grund av skada. Detta var ett test av hans lags legitimationsuppgifter.Hur de passerade det med en prestanda av nerv och stil som inte bara förstörde dem i Grupp E men förstärkt den känslighetsfaktor som har byggts. Tottenhams Kane på mend och kan vara lämplig för resa till Arsenal i november Läs mer

Tottenham var det bättre laget och de blev starkare när spelet hade på sig men de behövde göra sin överlägsenhet. Tack vare Erik Lamela och Son Heung-min gjorde de det. Det var Lamelas pass som släppte Sydkorea framåt och han slutade förbi Igor Akinfeev för sitt femte mål i fem framträdanden. Pochettino slog luften och lättnad var framträdande bland hans känslor. Han kanske har tecknat för tecknet i förväg men när Tottenham hade avgjort var det tydligt att de tre poängen var inom deras grepp.Vad gjorde det vinnande målet ännu mer tillfredsställande för Pochettino var att det följde hans första utbyte och omfördelning av sina resurser. Vincent Janssen hade en frustrerande tid som fungerade outtröttligt men misslyckades med att få någonting att falla sig och anfallaren gjorde plats på 67 minuter. Lamela flyttade framåt – han skulle senare byta positioner med Son på flanken – och Georges-Kévin Nkoudou kom in på andra sidan. Pochettinos rörelser i sommaröverföringsfönstret syftade till att sätta några spelväxlare på bänken men det var Lamela och Son som kombinerat avgörande. Lamelas pass fick Sonen en-mot-en mot Igor Akinfeev och med målets öde till fötterna var målen för stark för målvakten.Akinfeev fick något åt ​​det men det räckte inte och bollen gjorde det långt över linjen.

“Vi försökte hitta mer rörlighet i offensiva positioner; Därför tog vi av Vincent och skickade på Nkoudou, sade Pochettino. “Från den första bollen [efter förändringen] hittade vi länken. Jag är glad för Sonny, han är i brand. Segern var fullt förtjänad. Pochettino reagerade på de skador som berövade honom av Eric Dier, Mousa Dembélé och Moussa Sissoko i mittfältet genom att byta till en 4-3-3-formation med Christian Eriksen och Dele Alli skjuts framåt på vardera sidan av Victor Wanyama. Alli växte i synnerhet som ett kreativt inflytande.

Det var stadionets första Champions League-band och öppningsfliken var en uppmaning för lokalbefolkningen att lansera i sina låtar.Trummorna lät och de röda och blåa flaggan fladdrade. I slutet hade dödena bakom ett av målen ens gått krossade. Det var inte skrämmande, som några av de gamla skolorna i Ryssland kan vara, men det var livligt. Det enda ögonblicket av tystnad följde Sonens mål. CSKA bar ett fysiskt hot i form av enstaka Everton center-framåt, Lacina Traoré, och det var ett ögonblick i första halvlek efter Alli hade förlorade bollen till den hala romerska Eremenko, när Traoré var en-mot-en med Toby Alderweireld inne i området. Alderweireld stod högt för att lätta sig framför honom. Det var en ögonblicksbild av den robusta fysiska duellen mellan paret – en som Alderweireld skulle vinna med ett enhälligt beslut.

Tottenhams bästa ögonblick på en jämn och långbränd första halvlek hade kommit efter ett snitt från Eriksen.Pontus Wernbloom krypte bollen borta, men bara så långt som Alli, som avfyrade en stigande körning från 25 meter som klättrade mot tvärstången. Det var också en chans för Alderweireld efter att ett hörn hade återvunnits och Kieran Trippier, som föredrog Kyle Walker på högerback, korsade. Alderweirelds fria header saknade bett.

CSKA flimmered före intervallet. Zoran Tosic sköt högt från kanten av området medan en flamboyans från Eremenko fick honom från Lamela men Hugo Lloris räddade sitt låga skott. Pochettinos lag tog kontroll efter intervallet. Trippier och Ben Davies pressade högre upp i flanken medan Alli började njuta av lite utrymme. Hans twinkle-toes hotade att få något att hända.Sonen hade också sina utbrott. Pochettino hade sett Son curl ett skott smalt brett och Lamela gick nära med en avböjd ansträngning, och han ville bara ha en mördare passera för en tydlig chans. Lamela gav det. Sonen kan göra lite fel för närvarande och det var en viss oundviklighet om hur han skulle slå Akinfeev. Den plötsliga tystnaden inuti arenan var jolting. Eremenko skulle arbeta Lloris på 80-talet men CSKA bröts.