Sergio Agüero kommer säkert strax att Bet365 straffa eliten till Manchester City

En annan noll-nil. En straffspel kanske. En shinned Fernando trickler i ett hörn. City kommer inte att tänka på hur de kommer. För det första för att detta lag håller på att hålla sina motståndare uteslutet, skyddade av den dubbla brasilianska mittfältet, och med Nicolás Otamendi i synnerhet i buccaneeringform, kickar han sig genom Bet365 denna Champions League-körning som en man-jongleringsklättrar på ångtaket lokomotiv – ibland wobbly, ibland briljant, alltid underhållande.

I den konventionella berättelsen om tvåbenet slipset lämnar tisdagens rubbning Real Madrid väl för en klämande hemvinning. Zinedine Zidanes lag har vunnit sina fem matcher i hemmamästersliga ligan med ett kombinerat sammanlagd poäng på 18-0 till laget i vitt. De har en överbelastning av attackerande talang och hantverk på bollen.Deras egen en-mans-pistol-hagelgevär Cristiano Ronaldo borde återvända. Manchester City missar trick mot Real Madrid saknar Cristiano Ronaldo Läs mer

Mot denna stad kan poängera mot något lag, särskilt motståndare Bet365 under ett oemotståndligt kulturellt tryck för att attackera i nummer hemma. För alla manliga dörrbultningsinsatser från Casemiro, kommer Kevin De Bruyne och David Silva vara hoppfulla att föra ut de kontrastfält som de hittat bara en eller två gånger på tisdag.

Mycket att spela för då. Trots att City ska driva på det verkar det troligt att Sergio Agüero, lagets rakhyvelkanten, måste börja bli med.

Mot Madrid var Agüero inte så mycket marginell som marginaliserad, mellan två utmärkta centrala försvarare, oförmögen att hitta den lilla spjället av utrymme han behöver för att skapa en öppning.Han hade 32 berör, inga skott i mål, vann inga rubriker och gjorde 20 framgångsrika pass.

Det här är ingen riktig överraskning. Det var ett cagey spel. Agüero behöver inte en överbelastning av besittning eller en Jackson Pollock-stil som spänner över Bet 365 kortkommandon för att göra skillnaden. Mer intressant, eftersom tävlingen smalnar till sin slutpunkt, är det faktum att Agüero har gått fyra Champions League-matcher utan ett enda skott på målet.

Det kommer säkert sluta snart. Ingen som faktiskt har tittat på de senaste åren kan tvivla på hans egenskaper. Agüero är otvetydigt A-list, en spelare född och uppvuxen för att flytta i fotbollsöverklass. Han är Lionel Messis bästa vän. Hans gener har blandat sig med Diego Maradona. Vem vet, han är förmodligen pennvänner med Pelé. Det här är inte ett Bet365 problem med stil eller talang.All City har någonsin verkligen behövt göra, är att ge honom verktygen. Sätt bollen i Sergio-zonen. Han kommer att jaga dig. Han kommer att döda dig.

Utom detta har inte hänt i de större spelen den här säsongen. De kala fakta är dessa: Agüero har ett mål i 11 matcher mot Juventus, Tottenham Hotspur, Arsenal, Leicester, Manchester United, Paris Saint-Germain och Madrid.

Om detta är ett symptom eller en orsak till stadens kamp mot de sex bästa är bäst kvar för gissningen av taktisk eftertanke. Det som är säkert är att detta inte är Agüero-sättet. Under tidigare årstider har han regelbundet poängat mot stadens starkare motståndare. Han har ett Champions League hat-trick mot Bayern München. Något har skiftat i år.Men vad?

Den mest uppenbara förklaringen är helt enkelt att hela laget har Bet 365 spelat dåligt i större spel, fram till den plötsliga spetsen av form i de senaste tre Champions League-matcherna. Det finns olika konkurrerande förklaringar, från dålig timing till enskilda misstag. Detta lag har varit i övergång för mycket av säsongen, krossar sig igenom de senaste tråden i Touré Supremacy, med stadens talisman de senaste fem åren sårbar för att bli avkörd av ett riktigt högklassigt motståndsfält.

Det verkar troligen att huvudorsaken till Agüero passivitet är att flytta attackerande system kring honom.Under de senaste fyra åren har standardmålet Agüero-målet involverat ett smart Silva-pass, en utbyte i straffområdets hörn, en öppning gjord med långsamt brännbar precision.

Silva-Agüero har handlat om unpicking försvar, applicera en stadig tryckpunkt, hitta en överbelastning. Just nu är Silva mindre av en bestämd närvaro. Under de senaste veckorna, och faktiskt före hans skada, har det varit De Bruyne, mästare av motattacken, som har kuraterat stadens mest genomträngande rörelser.Ge det till Kevin: Som taktik har det varit en ganska anständig. Manchester City 0-0 Real Madrid: Fem talpoäng från Etihad | Jamie Jackson Läs mer

Sunt förnuft föreslår ju mer De Bruyne och Agüero spelar tillsammans desto bättre kommer de att komplettera varandras rörelse, precis som ett slarvigt spel mot Madrid knappast är det bästa sättet för hur långt det är växande partnerskap har utvecklats. Briljanta fotbollsspelare brukar växa tillsammans, och före De Bruynes skada såg det tecken på detta. Sedan hans återkomst har det varit ett partnerskap något på en avlägsnande, åtminstone i jämförelse med de intima kombinationerna av det bästa av Agüero-Silva. Mot Madrid, om än i ett rörigt, tätt spel, gick De Bruyne till Agüero fem gånger i 95 minuter.Den sista gången De Bruyne gjorde mål för Agüero eller Agüero gjorde ett mål för De Bruyne var i Capital One Cup-matchen mot Everton i januari, strax innan De Bruyne snurrade på knäet.

Detta borde inte vara overplayed. Det finns många sätt som fotbollsspelare kombinerar som släpper igenom statistiken. De Bruynes mest förödande färdighet är förmågan att springa in i en ficka i rymden och genomföra rätt höghastighetspass, men han är inte bara en “hjälpmaskin”. Hans spel handlar lika mycket om rörelse och riktning, köra som gör det utrymme som gör målet. Åsynen av Agüero skittering bortom honom kommer att desorientera massor av försvar på sätt som öppnar utrymme för andra. Hur som helst måste Agüero’s kapplöpning mot det bästa säkert sluta snart.Inte på grund av system eller nya kombinationer utan bara för att han är för bra för att inte få kanten att känna sig. Planen har hittills arbetat. City kommer att fortsätta att lita på att kväva, atletisk ryggrad och vänta på att hjulet ska vända. Onsdagskvällen i Madrid skulle verkligen vara ett utmärkt ögonblick för en flimmer av den verkliga big-game Sergio.