Sam Twiston-Davies redo för Cheltenham återvända om läkare är överens

Sam Twiston-Davies förväntar sig att lära sig på torsdagen om han kommer att få delta i Cheltenhams öppna möte, från och med fredagen.Jockeyen, som drabbades av en milt laceration av mjälten i fallet i Chepstow i förra månaden, accepterar att han inte kommer att kunna åka i alla tävlingar i helgen, vilket han hoppades kunna göra under normala omständigheter, men han skulle nöja sig med Jag har varit i gymmet varje dag, jag åkte tillbaka förra veckan, kroppen känns bra och klarar mig ” Twiston-Davies sa på måndagen. “Det känns inte som om det är något som är fel med mig.” Den 24-årige ska dyka upp före BHA: s chefläkare, Jerry Hill, på onsdagen för att presentera honom med läkarrapporter , som beskriver hans återhämtning.Om det behövs kan en annan CT-skanning tas från Twiston-Davies mjälte och njurar för att hjälpa Hill i sitt beslut, även om jockeyen har fått höra sina organ “kommer inte att se normala i flera månader, trots att han har läkt” .Jockeys arresterade över alleged våldtäkt av 18-årig kvinna, säger rapporter Läs mer

“Planen är att göra ett starkt fall. Jag känner mig frisk men bevisar att det är svårt, särskilt när det inte handlar om en knäcka eller något som du kan se. Jag fick inledningsvis veta att det kan ta sex veckor att komma tillbaka. Vid denna söndag blir det fem veckor. Jag vill bara komma tillbaka, det har kört mig arg. Jag förväntar mig inte att rida allt med en gång.Twiston-Davies har missat en särskilt fruktbar period för sin huvudsakliga arbetsgivare, Paul Nicholls, som hade 29 vinnare i oktober och har i genomsnitt en per dag till november. Bland de många Nicholls-utbildade hästarna som ingick i Cheltenham är Frodon, 5-1 favorit för lördagens BetVictor Gold Cup.

Att gå på Cheltenham är bra, kursen har bara haft en tum regn sedan slutet i augusti, men nästan lika mycket beräknas för de kommande fem dagarna, enligt Simon Claisse, kursansvarig.Han tillade att chansen att springa fredagens längdskidåkning är “mycket smal” och skulle kräva något som 70mm regn.

En av många tränare hoppas att vädret blir minst lika våt som prognosen är Jonjo O’Neill, vars mer av det är den 8-1 andra favorit för BetVictor. O’Neill sa att det här är den bästa hästen han har tränat men erkände att han kommer att vara på tenterhooks när More Of That körs och väntar på att få veta om en andra vindoperation kommer att tillåta honom att uttrycka den förmågan.

Jag tror att jag har förbättrat honom en halv och en halv, “sa O’Neill till en mediahändelse här. “Nej, han är i bra form. Jag är glad med honom hemma. “

Mer av det har haft en slitsoperation, under vilken brosk sutureras åt sidan för att förhindra att det stör störningen av vinden.O’Neill sa: “Du kan inte binda tillbaka det för hårt, för om du gör det…gjorde vi det med en annan häst, Merry King, och vad de knytade den tillbaka till knäppte. Han sprang aldrig igen efter det. “Tränaren tillade att Merry King nu används som ett hack i pension.

O’Neill sa mer av det är den första slipsen som användes förra året hade” glidit lite grann. Så kanske de bundet den lite för lös. Så de har gjort det igen; Jag har aldrig hört talas om detta tidigare. Förhoppningsvis kommer det att fungera. Om det fungerar är vi i affärer. “

En återkommande vindproblem misstänktes efter att mer av det var en besvikelse i RSA Chase på festivalen i mars, hans första nederlag över staket. Han är en allmän 33-1 skott för Cheltenham Gold Cup.