Kroatien Euro 2016 lagguiden: taktik, nyckelaktörer och expertprognoser

Nästan alla Kroatiens idealiska XI är välkända, men deras chefs benägenhet att i stor utsträckning sträcka sig från en strategi till en annan, ger lite försäkran om att han vet vad han gör. Ante Cacic ärvde 4-2- 3-1 formation och 4-4-2 mittfält diamant som en back-up plan från sin föregångare, Niko Kovac. Han har dock experimenterat med en platt 4-4-2 samt med 3-5-2.Att gå in i turneringen har vi fortfarande ingen aning om vad hans primära val kommer att bli.

Det känsliga att göra är att bygga ett lag runt världsklassens playmaker-axel i Real Madras Luka Modric och Barcelonas Ivan Rakitic, men Cacic har inte en äkta innehavare mittfältare för att ge defensiv balans och ett säkerhetsnät för dem.

Istället är Internazionals Marcelo Brozovic – en dynamisk box-to-box mittfältare med lungor av stål men inte en typisk, aggressiv bollvinnare – bör användas för att komplettera dem om chefen väljer en triangel i mitten. Det betyder en mer avancerad roll för Modric, som har varit känd för att organisera spel från så djupt som kanten av Kroatiens strafflåda.Men det betyder också bänken för sin Real Madrid-lagkamrat, Mateo Kovacic. Ivan Perisic: från kycklingsgårdsreddare till nyckelaktör för Kroatien Läs mer

Monaco Danijel Subasic är otouchable i mål. En rygg tre skulle inte ge stor mening med tanke på personalen, men det betyder inte nödvändigtvis att Cacic inte kommer att försöka. Men förutsatt att han inte gör det, ska Lokomotiv Moskvas Vedran Corluka och Dynamo Kiev Domagoj Vida vara startsparken, särskilt då Cacic har fallit ut med Dejan Lovren och inte tagit honom till euro. Av de två är Corluka bättre och mer teknisk, medan Vida är mer aggressiv och dynamisk. Kaptenen Darijo Srna, Shakhtar Donetsk, ska börja till höger, även om Sassuolos Sime Vrsaljko skulle vara ett bättre val.Ivan Strinic spelar inte mycket för Napoli, men han är den enda naturliga vänsterbacken i truppen; Cacic kan dock spela Vrsaljko där.

Om chefen plockar med 4-2-3-1, är Internazionals Ivan Perisic och Dinamo Zagrebs Marko Pjaca säkerligen startade på höger respektive vänster. Den förra har varit Kroatiens bästa artist sedan VM 2014, medan den senare är en ny kraft: båda är snabba, skickliga och kan göra skillnad i en-till-ett-situationer. Euro 2016: den fullständiga guiden till varje lag och varje spelare i Frankrike Läs mer

Juventus arbetshorse Mario Mandzukic är fortfarande förstahandsvalet, trots att man bara poängterar en av Kroatiens 20 mål i kvalen och trots att hans stil inte passar så bra med resten av laget .Alternativ är Fiorentinas Nikola Kalinic och Leicester Citys Andrej Kramaric, som tillbringade den andra halvan av förra säsongen på lån till Hoffenheim och har nu kommit överens om ett permanent drag till klubben.

Om Cacic bestämmer sig för 4- 4-2 eller till och med 3-5-2, de förändringar som han kommer att göra handlar bara om någons gissning. Probably starta XI Facebook Twitter Pinterest

Marko Pjaca. Som den enda troliga starteren som fortfarande spelar i den inhemska ligan är Dinamo Zagreb-vingen 21, en okänd mängd till de flesta fotbollsfans. Detta borde vara hans genombrott på den internationella scenen, innan du ser honom strutting hans grejer på en av de stora europeiska klubbarna.Direkt, snabbt och starkt, han är allt du vill ha från en modern fläkt och har säckar med självförtroende för att bevisa det. Vilken spelare kan vara en besvikelse?

Vid den 34-åriga, snartvarande kaptenen Darijo Srna är inte spelaren för några år sedan, när han laddade ner högra flanken som det inte fanns någon morgon och lyckades ändå stänga luckor i försvaret. Han gör inte något av de sakerna så bra längre och har behållit sin starterstatus på grund av tidigare rykte ensam. Srnas växande svagheter beror på att bli utsatta i Frankrike. Hur långt tror du att laget kommer att gå och varför?

Jag är väldigt pessimistisk och rädd för att de kanske inte ens kommer förbi gruppfasen, vilket skulle vara en katastrof för ett lag med så mycket individuell talang.Alltför mycket är inte rätt – inte minst chefen, som kanske är ute av sitt djup och har gjort lite så långt för att bevisa något annat. Han verkar inte ha spelarnas förtroende, så det kan bli grymt om vi förlorar öppningsspelet mot Turkiet.