Johnson “ville inte spela” mitt i “giftiga” kulturen av Sportingbet regeringstid

Pensionerad spjutspets Mitchell Johnson har målat en dyster bild av Australiens lagkultur under Michael Clarke och Mickey Arthur, som beskriver den som spricklad och “giftig”. Johnson, som nyligen släppte sin självbiografi, Resilient, föreslog saker var så dåliga att vissa lagkamrater inte ville spela. Den vänstra armén var en av fyra spelare som avbröts för att inte fylla i en återkopplingsuppgift under Australiens shamboliska turné i Indien 2013. Clarke och Arthur båda gummistämplar straffet.

Johnson har öppnat sig om “hemläge” saga, vilket tyder på att klienter hade utvecklats efter att Ricky Ponting överlämnade kaptenen till Clarke 2011. “Dynamiken förändrades definitivt. Det blev fler grupper i laget. Det var inte ett lag…Det fanns olika små Sportingbet satsningar pågår och det var väldigt giftigt, “sa Johnson till Fox Sports News. “Det byggdes bara väldigt långsamt, men alla kunde se det, alla kunde känna det och ingenting var på det sättet.” Shane Warne ska omfamna sin telemovie – det kan inte vara värre än hans Instagram-matning | Russell Jackson Läs mer

“Så det var inte en mycket trevlig plats att vara och du ska njuta av dig själv när du spelar för ditt land,” sa Johnson. “Det var en ganska dålig upplevelse, dålig tid, ett par av oss ville inte spela.”

Även några av de unga killarna som kom igenom Sportingbet kunde se det en mil bort och de gjorde inte njut av det, de sa statscricket är så mycket roligare. ”

Johnson noterade att han inte var på bästa sätt med Clarke efter hemskyddsupphängningen. “Jag tog det inte så bra,” sa han. “Jag antar att förhållandet var ganska ansträngt på den tiden i laget…Jag kände mig definitivt som en utomstående. “Clarke har varit en nära konstant närvaro i rubriken under de senaste två veckorna efter att hans självbiografi släpptes, vilket väcker oro över den nuvarande kraftdynamiken i australiensisk cricket och revisioner hans run-ins med Shane Watson och Simon Katich.

more: Sportingbet bónus de boas-vindas