Hjärtor känner sig bättre igen efter Juanma dubbeltoftar Aberdens titelhopp

Hjärtan stängde sin träningsplats i två dagar efter att tisdagens resa Inverness skjuts upp efter ett utbrott av gastroenterit, och de såg ut att bli smärre när Simon Church nätade sig inom tre minuter under en dominerande öppning från besökarna.

Men Juanma scorade två gånger från nära håll för att ge Celtic chansen att flytta åtta punkter klart när de möter Motherwell i Fir Park på lördag.

Hjärtans mittfältare Sam Nicholson gick nära när hans vänsterfotade skott Trundled bara bred, men Aberdeen slog snabbt sina värdar med en flurry av chanser och kyrkan omvandlade den första och kom framför Neil Alexander och tvingade bollen hem som målvakten väntade på Graeme Shinnies kors som nåde sina armar.

Niall McGinn stötte sedan Kenny McLeans kors brett från sex meter innan han såg sitt skott som blockerades av Alexander efter ett Alim Ozturk-fel. Hjärtor överlevde en annan skrämning när Igor Rossi helt skivade en röjning från Jonny Hayes corne r mot sitt eget mål, bollen faller vänligt för Alexander. Shay Logan och Craig Storie hotade efter set-pieces, båda sidor av en Hearts chans som såg Scott Brown producera ett bra enhandigt stopp från Blazej Augustyns rubrik.

All den åtgärden kom inom de första 15 minuterna, men Hearts, som hade alla tillbaka från sjukdom, började driva besökarna tillbaka.

De misslyckades med att varna en varning efter Ozturks frispark tippades över av Brown, eftersom de gav försvararen tid att ställa upp ett skott från nästan 40 meter i den 32: e minuten. Skottet svängde och doppade men Brown misslyckades med att driva det till säkerhet och Juanma var den enda spelare som följde upp och slog hem innan han kontrollerade att det inte fanns någon offside-flagga. Spanjoren, som bara hade skett en gång sedan november, sköt snart över efter Nicholsons kors innan Jack kom sämre ut i en 50-50 med Prince Buaben.

Pause misslyckades med att stoppa hjärtans momentum.Rossi avfyrade en 20-yard strejk utanför utsidan och Logan och Brown kombineras för att stoppa Buaben nettning från nära håll efter bra arbete från Juanma, även om värdarna hävdade att högerbacken hade använt en hand.

McGinn sprang bred, men hjärtan fortsatte att se farligare ut och de fick nytta av en boll över toppen på timmarsmärket som Jamie Walker blev bättre av Mark Reynolds på vänster sida och piskade i ett kors som Juanma nickade hem smart från insidan av Walker missade snart en bra chans innan han och Arnaud Djoum tvingade spara från Brown. Kyrkan blinkade ett skott bredvid den närmaste posten men Aberdeen misslyckades med att upprätthålla en comeback och titeln ser ännu en gång ut till Parkhead.