Ex-Chelsea-läkaren Sportingbet konstruktiva uppsägningsärenden börjar

En anställningsdomstol pitting Eva Carneiro, Chelseas tidigare första lagläkare, mot klubbens tidigare chef José Mourinho har öppnat i Croydon.

Carneiro anlände till sitt lagslag innan förfarandet började strax efter klockan 10.30.Mourinho väntas ge bevis senare i det fall som är inställt att löpa i upp till 10 dagar. Mourinho tog bort Carneiro, en infödd i Gibraltar, från första lagens uppdrag efter en händelse Sportingbet under en match mot Swansea på öppningsdagen för säsongen 2015/2016 Premier League i augusti i augusti. Carneiro och lagfysiolog Jon Fearn gick på planen under Swansea-matchen för att behandla Chelsea-spelaren Eden Hazard, vilket innebär att sidan tillfälligt reducerades till nio män som de redan hade fått målvakt Thibaut Courtois avstängd.

Mourinho ses som att remonstrera med Carneiro under incidenten och därefter kallade paret “impulsivt och naivt”. Carneiro visade sig inte på bänken igen för Sportingbet bonus första lagets uppgifter.Hon skilde sig senare med klubben.

Fearn fortsätter att vara anställd av Chelsea och återvände till första bänk i mars.

Den 42-åriga saken vid Croydons utfrågning handlar om konstruktiv uppsägning mot klubben. Carneiro har en separat könsdiskriminering och kränkande anspråk mot Mourinho själv.

Mourinho var chef för Chelsea tills han slog i december i fjol efter att han hade haft en dålig form för laget. Han har sedan övertagit på Manchester United och förväntas ge Sportingbet bevis för att tribunalen hörde på måndag.

Fallet kom till full domstolen efter det att en överenskommelse inte nåtts vid en privat utfrågning i januari. Saken förväntas löpa i sju till tio dagar fram till den 24 juni och under utfrågningarna kommer vittnesmål och handlingar – inklusive texter Sportingbet och e-postmeddelanden – sannolikt att offentliggöras.Carneiro, Mourinho och representanter från Chelsea kunde kallas för att framstå som vittnen.

Mourinho rensades för att använda diskriminerande språk mot Carneiro efter en undersökning av fotbollsförbundet. Efteråt kritiserade Carneiro och fotbollsförbundets oberoende styrelseledamot, Dame Heather Rabbatts, den styrande kroppen för att inte intervjua Sportingbet doktorn som en del av sin undersökning. Carneiro har också stött på FIFAs medicinska ordförande, Michel D’Hooghe, som kontaktade doktorn för att erbjuda sitt stöd och den som styrde kroppen. Han har bakat Carneiros insisterande på att hon helt enkelt gjorde sitt jobb.

more info: Sportingbet análise de apostas