Claudio Ranieri skjuter tårar och ägnar seg åt Leicesters anhängare

Claudio Ranieri kasta glädje i april solskenet när hans Leicester City-team stängde in på Premier League-titeln med en 2-0 seger mot Sunderland. Men den andra placeringen Tottenham Hotspur visade att de inte skulle ge upp sina egna drömmar om trofén genom att svara med en 3-0-hamring av Manchester United på White Hart Lane. I slutet av en annan dramatisk dag stod klyftan överst fortfarande på sju punkter, med fem matcher att spela. Efter att Jamie Vardy avslutade sin senaste mini-måltorka genom att göra Leicesters andra halvlek mot Sunderland, Ranieri var synligt emotionell på planen när han applåderade de resande fansen.Vardys 20: e och 21: e liga mål för säsongen hade hans chef kämpar för att inte bara innehålla men också förklara sina känslor. “Det är svårt att säga hur jag känner mig inuti men jag klagar inte,” sade italienaren. Leicesters seger betyder att de behöver bara nio poäng för att säkra en första toppflygningstitel. Leicester marscherar mot titeln efter att Jamie Vardy sänker Sunderland Läs mer

Spurs svepte till seger mot ett United-lag som knappt hotade som en attack tvinga med tre mål på sex minuter under andra halvåret. Dele Alli bröt dödläget innan Toby Alderweireld och Érik Lamela vände skruven på United för att drabbade sina chanser för en topp fyra-finish. Louis van Gaals lag är fyra poäng bakom fjärdeplacerad Manchester City med sex matcher kvar.Van Gaal insisterade på att det var dags för saker att vända sig om för sitt lag. Ranieri sa att han hade givit Vardy en pep-talk på intervallet när poängen var 0-0 och Sunderland hade imponerat. “Vid halv tid pratade jag med honom,” sa han. “Jag sa:” Komma på Jamie, vi behöver dig. Jag behöver dig. “Och han talade.” Fyrtiofem senare hade Vardy inte bara sina mål, men Leicester hade spelat in en femte efterföljande seger och femte i följd rent rent ark. “Vi har tre poäng i en svår, orolig match”, sa Ranieri. “Sunderland är väldigt mycket svårt att spela mot.”

Ranieri kommer inte att vara avvikande från den “one game at a time” mantra som hittills har tjänat Leicester så bra.Men han tillädrade vinsten till Leicesters resande stöd. “Det är fantastiskt när man ser före matchen, en gammal dam med Leicester-skjorta utanför arenan. Jag säger: “Otroligt. De kommer från Leicester för att stödja oss. “Det här är mina känslor. Det är fantastiskt. Jag var på bussen. Jag såg dem otroligt, och jag vill säga tack för stödet. De drömmer och vi vill fortsätta att drömma.

För att göra detta måste vi vara koncentrerade. Det här är en fantastisk årstid för oss, för våra fans, för vår ordförande, för mig, för alla. Vårt mål var att vara säker. Nästa sa jag Europa League och det är där. Nu har vi Champions League och vi är mycket nära det. Kom igen, fortsätt. Det är inte en stor dag än.Vi har Champions League på bordet men nu måste vi behålla det, ingenting mer. “Andra personer kan fortsätta prata om titeln. Det är viktigt att vi är fokuserade på nästa match. Jag sa detta till spelarna. Vi vann idag men nu har vi två matcher hemma, den första mot West Ham United, en mycket svår match eftersom de är ett fantastiskt lag med bra spelare. Och sedan är det Swansea, en annan mycket svår matchning. Vi måste vara fokuserade. “Facebook Twitter Pinterest En tårig Claudio Ranieri hälsar Leicester-fansen efter den slutliga visselpipan. Mauricio Pochettino kan njuta av en första Tottenhams hemvinst mot United sedan 2001 efter en kamp och slutligen flytande andra halvlek prestanda.Spurschefen erkände att det hade varit svårt att höra om Leicesters vinnare tidigare “, för att du alltid förväntar dig ett annat resultat,” men han var glad över den karaktär som hans spelare visade. ” Leicester-spelet, det var viktigt för oss att visa karaktär, personlighet och mognad “, sa Pochettino. “Jag tror att vi flyttade ett steg framåt. Det var en upplevelse för den här unga truppen att spela med tryck och försöka minska klyftan. Jag är dubbel glad och mycket glad.

“Vi skickade ett meddelande om att vi är där, väntar och kämpar. Om Leicester misslyckas måste vi stanna där. Det är sant att sju poäng är ett svårt gap att minska, men vi måste tro. Och resultatet och resultatet som idag visade att detta lag tror. Vad som händer i slutet kommer vi att se.Men det är viktigt att behålla denna mentalitet. “